Sarcini amânate, sarcini uitate …

Sunt multe obligațiile RSVTI-stului. Daca mai ai si norocul ca această activitate sa iți fi fost atribuită suplimentar faţa de activitatea ta de bază, atunci nu eşti de invidiat.

Iată un scenariu:

Ești un fericit! Ai terminat de autorizat toate instalațiile, termenele scadente sunt departe, personalul este instruit și cu autorizațiile la zi. Îți mai rămâne doar partea de supraveghere .

Te poti relaxa!

Dar nu prea mult. Te trezeste R3-2010. În fiecare luna trebuie sa verifici și să scrii în registrele de supraveghere: starea cablurilor, lanțurilor, cârligelor, şufelor, etc. Parcă s-a terminat relaxarea. Dacă ai în supraveghere trei-patru macarale turn, două trei automacarale, să vedem:

  • Derularea cablului cu viteză redusă şi verificarea acestuia,lant rupt
  • Verificarea cârligului, verificarea prinderii capătului pe tambur, apoi
  • Verificarea chingilor textile, verificarea dispozitivelor cu lanțuri sau cabluri ( nu uita sa le speli cu petrol, 🙂 sa se vadă defectele)
  • Verificarea lanțurilor de la benele de beton
  • Verificarea dispozitivului de ridicat paleti …

Acum spală-te pe mâini si  treci la scrierea tuturor elementelor in Registrul de supraveghere. Vezi ca nu a fost greu? Mai ai doar 4-5 macarale si ai terminat.

[table id=3 /]

Acum serios, câți dintre voi verifică lunar toate aceste elemente și nu așteaptă să vină macaragiul să îi spună că are un toron rupt și că nu mai poate lucra?
[colorvote id=”1″ style=”wpcvp-poll”]

Lasă un răspuns