Registrul de supraveghere

După cum toți RSVTI-știi știu, instalațiile și echipamentele supuse supravegherii ISCIR, trebuie sa aibă un Registru de supraveghere, în care deserventul trebuie sa scrie  de câte ori preia sau predă instalația, dacă aceasta este în stare bună de funcționare, sau dacă sunt probleme în funcționare, care trebuie rezolvate.

În prescripțiile tehnice nu se prevăd excepții în care o instalație sau o mașină de ridicat să nu aibă Registru de supraveghere. Asta înseamnă că toți transpaleții manuali, toate cricurile sau vinciurile ce intră sub incidenta ISCIR, trebuie sa aibă un Registru propriu de supraveghere.

Capul de tabel al Registrului de supraveghere, îl găsim în anexele prescripțiilor tehnice.

Macaragiul, stivuitoristul și manevrantul elevatorului pt. vehicule, trebuie să ia în primire și să predea macaraua, stivuitorul respectiv elevatorul, prin consemnare în registrul de supraveghere;

Manevrantul mecanismului de ridicat, al platformei autoridicătoare,  trebuie să consemneze în registrul de supraveghere al mecanismului de ridicat, respectiv al platformei autoridicătoare, toate observațiile privind neconformitățile în funcționare ale acestuia.

RSVTI- stul are obligația să vizeze lunar registrul de supraveghere prin semnarea si aplicarea stampilei în registru.

Până aici totul clar. Dar, în industrie sunt și lucruri mai complicate.  De exemplu, sunt societăți, unde într-o singură secție de producție, sunt peste 30 de transpaleți și aproape 100 de persoane cu adeverință de manevrant, într-un singur schimb, iar în secția respectivă se lucrează în 3 schimburi. Fluctuația de personal este destul de mare. Este aproape imposibil să desemnezi ce manevrant scrie în ce registru de supraveghere. Transpaleții defecți sunt duți într-un loc special, unde sunt preluați de societatea care face mentenanța.

EvidentaLa un control efectuat în urmă cu ceva timp într-o societate cu care avem contract de RSVTI, solicităm manevrantului să aducă Registrul de supraveghere, care îi fusese predat cu ceva timp în urma. Cu seninătate, ne spune că RSVTI-stul nu i-a dat nici un registru.

Intreb RSVTI-stul nostru dacă are Proces verbal de predare al registrului către manevrant, și acesta se scuză că nu are, deoarece nu a predat registrele de supraveghere cu proces verbal, din cauza timpului limitat alocat acestei activități și a volumului mare de lucru.

Am analizat atunci, la birou, aceasta problemă și am hotărât să „îmbunătățim” registrele de supraveghere. Am tipărit registre universale, ca să poată fi folosite la orice instalație sau mașină de ridicat.

Astfel, în afara secțiunii clasice, cu foile alocate deservenților pentru evidențierea preluării și predării mașinii de ridicat, a evidențierii observațiilor privind neconformitățile în funcționare, conform anexei 3 din R1-2010, am mai adăugat, la final, următoarele:

  • Procese verbale de Predare-Primire a Registului de supraveghere.
  • Responsabilitatile personalului de deservire (macaragii, stivuitoristi)
  • Responsabilitatile personalului auxiliar de deservire (manevranti pentru diverse categorii de echipamente)
  • Codul de semnalizare pentru macarale

Astfel, la predarea unui registru de către RSVTI-st către un manevrant, RSVTI-stul scrie numele manevrantului in PV de la finele Registrului, acesta semnează de primire, și RSVTI-stul rupe jumatatea de pagină cu PV semnat și o îndosariază la birou, în Biblioraftul alocat societății cu care avem contract.

Mai nou, facem o fotografie a Procesului Verbal si o adaugam la echipament, direct in programul ExpertRSVTI.

Te rog să scrii sub acest articol, dacă esti RSVTI-st, tu cum gestionezi problema registrelor de supraveghere.

PS Poti cumpara registrele noastre de pe :

 

26 de comentarii la „Registrul de supraveghere

  1. Buna ziua
    Foarte util articolul
    La utilizatorul de transpalete manuale, intretinerea registrului este absolut obligatorie ?
    Intreb acest lucru din punct de vederea a punerii in practica.
    O zi buna

  2. Buna ziua,
    Eu registrele de supraveghere la toate instalatiile sub incidenta ISCIR, le predau (sefilor de sectie exploatare, sau unei persoane din subordinea lor, asistenta) sub semnatura intr-un registrul facut de mine. Registru unde notez: daca sunt pagini lipsa sau alte observatii de la registul de supraveghere vechi, ziua cand il dau si e valabil noul registrul de supraveghere.
    Ce mai am de facut este sa lipesc la sfarsitul registrului instructiunile de lucru pentru respectiva instalatie. Le-am avut lipite pe coperta dar s-au deteriorat si am schimbat copertile.
    Problema cea mai mare eu o am ca toti macaragii/stivuitoristii nu au grija de registru si il gasesc mereu destul de deteriorat. Nu am facut nici o sesizare in privinta asta pentru ca vor fi sanctionati (ii inteleg si pe ei, fiind plimbati pe cate 2, 3, macarale pe zi), dar observ ca nici nu isi dau mare interes sa aibe mai multa grija.

  3. Buna ziua,

    Pentru „Admiterea functionarii” de catre RSVTI la o platforma ridicatoare pentru persoane cu dizabilitati care deserveste o institutie publica este nevoie si de ” Contract de service cu o firma autorizata, care sa asigure intretinerea si revizia”???

    Multumesc,

    A. Armeanu

  4. Buna ziua,

    In PT R1/2010 la art.8 pct.4 lit.b) se face referire si la un Memoriu Tehnic care trebuie inaintat la ISCIR in vederea acceptarii inceperii lucrarilor de montare.

    Mai este cazul cand se acorda admiterea functionarii de catre RSVTI?

    Multumesc,

    A. Armeanu

  5. Buna ziua,
    referitor la subiectul – registre de supraveghere instalatii – va prezint o situatie diferita :
    societatea in care imi desfasor activitatea are toate utilajele sub incidenta ISCIR inchiriate ; de comun acord -detinatorul utilajelor inchiriate care are si contract de service/mentenanta si-a asumat prin contract obligatia de a tine evidenta registrelor de supraveghere. Contractul de mentenanta este de tip ”full service”; noi, ca si utilizatori avem evidenta interventiilor lunare/anuale si la cerere pe fiecare utilaj
    (PV/protocoale ). La inceput de tura deserventul este obligat sa semneze de conformitate utilaj un formular intern TPM 1
    Cele bune
    FlorinV.

  6. Sunt la inceput de drum ca RSVTI.
    Incerc sa inteleg cum se procedeaza cu registrul de supraveghere pentru elementele de legare si prindere a sarcinii. Trebuie pentru fiecare chinga, lant, carlig, cate un registru,
    sau intocmim un registru comun?
    Multumesc

  7. Buna ziua, la noi in unitate este o situatie mai deosebita. Angajatii au pe inventar cricurile hidraulice. In cazul lor este nevoie sa completeze in fiecare zi registrul de supraveghere? Multumesc.

  8. Buna ziua , de curand am finalizat cursul de operator RSVTI iar firma la care lucrez este in urma cu tot ce tine de aceasta activitate adica am foarte mult de munca pentru a rezolva toate problemele si a intra in normalitate . Dupa depunerea actelor pentru a fi inregistrat ca operator RSVTI pentru firma aceasta care ar fi pasii ? Mentionez ca sunt persoane care utilizeaza podurile rulante si stivuitoarele fara a avea autorizatii de macaragiu si stivuitoristi. Am nevoie de o parere , cum vedeti pasii ce ar trebui facuti prima data pentru ca zilele urmatoare am doua poduri rulante care trebuie verificate .
    Multumesc !

  9. Buna ziua,
    Firma pentru care lucrez are instalatii bagate in conservare de mai multi ani, dar pentru care nu exista casare. Conservarea a fost declarata la ISCIR, insa pentru acel punct de lucru nu mai exista operator RSVTI.
    De curand, am primit amenda de la ISCIR pentru ca nu avem operator RSVTI, desi le-am aratat pv-urile de conservare inregistrate la ISCIR. Pentru viitor, ar trebui sau nu sa mai avem RSVTI, chiar daca instalatii nu sunt utilizate si sunt in continuare in conservare?
    Multumesc frumos!

Lasă un răspuns