Încă un pas spre normalitate – Fără copii la documente!

Legea prin care instituțiile publice nu vor mai cere copii după avize sau alte documente a intrat în vigoare de la 1 ianuarie.

Este vorba despre Legea nr. 267/2021 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Potrivit actului normativ, se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale.

Cum ne ajută pe noi aceasta lege?

Păi, in dosarele de autorizare sau de reautorizare, trimise către ISCIR, nu va mai trebui să atașăm copii după: cartea de identitate, autorizatiile deja emise de către ISCIR, după codul unic de identificare al firmei, sau după certificate constatatoare emise de Registrul comerțului.

Totusi, va trebui să atașăm, de exemplu, copie după certificatul de absolvire a unui curs, deoarece formatorii in domeniul ISCIR sunt societăți comerciale, nu instituții publice, deci nu intră sub incidența acestei legi.

ISCIR și-a modernizat siteul www.iscir.ro, care acum este mult mai bine structurat decât inainte și în plus, a adaugat secțiunea Formulare/Cereri tip.

Formularele din această secțiune, înca conțin ca solicitări, copiile dupa unele documente prevazute in legea 267/2021, dar, cu siguranță acestea vor fi actualizate.

Lasă un răspuns