Salutari Specialisti

De ce Blogul Specialist ISCIR? Simplu: Sa iti faca viata mai usoara.

Am creat acest blog cu intenția de a pune la dispoziția ta, nu numai experiența acumulată de echipa noastră, în cei 5 ani de activitate, dar si posibilitatea unui schimb de idei, in Forum, astfel incat sa ne facem munca nu doar mai usoara ci si mai placuta.

Schema logica autorizare
Schema logica interactiva pentru autorizarea unei instalatii

Pe masura ce se populeaza blogul cu articole din domeniu, dupa discuții pe forum sau în postările de sub articole, intenționam sa ușurăm munca ta, ce se desfășoară, din păcate, într-un domeniu defectuos reglementat, si cu legislatie in continua schimbare.

Primul element ajutător va fi un program usor de folosit de către RSVTI-st, o schema logica ce îți va indica pașii ce trebuie sa ii urmezi pentru a autoriza o mașina de ridicat sau o instalație din domeniul IMSP, achiziționată de societatea la care ești RSVTI.

Asa ca, sfatul meu: Stai cu ochii pe noi !

6 comentarii la „Salutari Specialisti

  1. Dupa parerea mea initiativa ta este de apreciat.
    Ma prezint in lb. romana(daca este cazul o pot face si in alte limbi de circulatie):
    Experienta in domeniu: inginer termoenenergetic, peste 10 ani activitate in proiectare;
    cca. 8 ani activitate pe santierele patriei, ex:ecluza Cernavoda-responsabilitati privind echipamentele hidromecanice,incl.poduri rulante si toata gama de utilaje de ridicat(deci conf. PT R1- 2010) ; CTE Turceni et.4 x 330Mw- cazane de 1035t/h siCET Craiova 2-
    CAZANE DE 510 t/h( conf.PT C 1; 2 si C 11 toate/2010; si in final insp.de spec. .al I.T.ISCIR Buc cca.15 ani.
    In prezent consultant tehnic la rev.Tehnica Instalatiilor(din 2008), unde prezint in principal aspecte legate de prevederile PT ISCIR( atat IMSP cat si IR )
    In final daca doriti putem face schimb de opinii).
    Astept cu interes un raspuns la adresa sus mentionata.
    Cu bine , Cristian. 21.10.2012 Bucuresti.

  2. Bun venit Cristian.
    Ma bucur ca te-ai inregistrat pe acest blog si sper sa ne strangem cat mai multi, cu experienta in domeniu. Avand in vedere ca multe aspecte legislative sunt interpretabile, parerea celor care s-au lovit efectiv de probleme, poate duce la lamurirea unor intrebari mai delicate. Eu am lucrat aproape exclusiv pe IR, deci in IMSP nu am experienta aproape deloc.

  3. Daca lucrurile continua in acest ritm, ma indoiesc ca in max. 1 an, acest operator RSVTI va trebui sa mai fie o persoana fizica. Adica stabilim ca domeniul este defectuos reglementat si mai mult cu o legislatie in continua schimbare si noi in loc sa promovam persoane care doresc sa se instruiasca, care inteleg legislatia asa cum este ea ,care doresc sa se perfectioneze in continuare,(care sa fie obligate sa faca un stagiu inainte de a profesa, credem noi), asta presupunand ca au un minim de cunoastinte in domeniu, ce facem , promovam softuri, o schema logica , programe care sa ne scutesteasca de a citi PT ISCIR.
    Sunt in domeniu din anul 2015, refuz sa cred ca un soft, va fi in stare sa stabileasca la o revizie interna a unui cazan, problemele pe care acesta le-a avut, datorita proastei functionarii a, a modului cum a fost reglat arzatorul,sau sa constate lipsa turbinitorilor din tevile de fum….etc, sau va stabili cate toroane sunt rupte la o sufa, cate suduri sunt respinse vizual la un brat de macara,daca exista o fisa Y la cirligul macaralei, sau nu asta trebuie sa faca un operator RSVTI.
    Am remarcat postarea dlui Cristian, cu o carte de vizita impresionanta, cu tot respectul cazurile similare sunt extrem de putine si nu ne ajuta foarte mult, daca nu ne putem organiza pentru ca acest gen de oameni sa transmita si altora din experienta lor.
    La ASCIR-Asociatia Specialistilor in Cazane si Instalatii de Ridicat, desfasuram programe la care invitam op RSVTI, care au drept scop prezentarea practica a modului in care se face o verificare tehnica la o macara, un stivuitor sau un cazan.
    Am avut un incident cu o macara turn la Constanta (sa prabusit) care a fost prezentat colegilor din asociatie, din toata tara.
    In consecinta, in afara programelor desfasurate de noi, nu exista nici un interes de a pregati practic aceasta categorie profesioanala din punct de vedere practic, de ce ar trebui, ISCIR-ul le ia taxa, dstra. le vindeti soft-ul, si ca sa punem cireasa pe tort vine, o asociatie profesioanala, care cica doreste sa participe la modificarea legislatiei ISCIR in vigoare (legea nu prevede drepturi si obligatii din partea asociatiilor profesionale,adica cine le confera acest drept, am examinat noi problema si am aflat, ca aceasta are sediul in Bucuresti, cred ca acum vi se pare suficient acest argument) si te anunta ca poti sa-ti dai cu parerea , daca esti membru in asociatia lor….daca nu, nu avem nevoie de parerea ta…….deci la nivel natioanal, sunr reprezentative doar persoanele inscrise in aceasta asociatie.
    Adica nu ar trebui atunci, sa facem si un soft care sa ne spuna si ce anume sa modificam in legislatie, adica schema ar fi extrem de simpla, pasul 1, platesti cotizatia, la asociatia profesionala care este (vorba dl Vanghelie),pasul 2, cumperi softul, pasul 3 iti dai cu parerea despre modificarea legislatiei, cum ar fi sa contrazica cineva soft-ul.
    Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale… Din această dilemă nu puteţi ieşi… Am zis!
    De la Constanta multe salutari colegilor din tara.

  4. Domnule Dragomir,
    Ma bucur ca asociatia Dvs se preocupa in ridicarea nivelului de cunostinte a operatorilor RSVTI. Orice implicare, in acest domeniu, este binevenita, indiferent din ce parte vine. De asemenea popularizarea acidentelor cu explicarea cauzelor care au dus la aparitia accidentului este o actiune care merita laudata. Articolul la care lucrez acum pentru Blog, este dedicat tot accidentelor…
    Totusi, fara a va critica, va spun ca am intrat adineauri pe siteul asociatiei , http://www.ascir.ro, si in afara de cuvantul de bun venit, am gasit doar pagini in constructie. Nici macar Statutul asociatiei nu l-am gasit pe site. Iar ultima actiune popularizara este din 2013…
    Referitor la folosirea programelor informatice in activitatea de RSVTI, chiar Dvs. mi-ati spus la intalnirea pe care am avut-o fata in fata la Mamaia, ca si Dvs. folositi in firma un program informatic, pe platforma Excel, dar ca al dvs. nu este atat de complex ca cel dezvoltat de mine.
    Daca aveati curiozitatea sa downloadati varianta gratuita a programului EXPERT RSVTI, ati fi vazut ca nu se doreste un inlocuitor al operatorului RSVTI ci este un asistent al acestuia, care ii scuteste o gramada de timp, timp pe care il poate folosi la inspectarea mai amanuntita a instalatiilor, de exemplu.
    Cu asta, subiectul este inchis pentru mine, deoarece scopul acestui Blog nu este sa polemizez cu cei care scriu aici.
    Daca doriti sa va faceti cunoscuta activitatea Asociatiei, sau sa transmiteti alte informatii din domeniul ISCIR, celor peste 1.600 membri ai Blogului, sunteti binevenit.
    Pentru critici aduse asociatiei concurente va rog ca de acum inainte, sa va folositi propria platforma a asociatiei Dvs.
    Nu am cenzurat pana acum nici o postare si sper sa nici nu fiu nevoit sa o fac de acum inainte.
    Cu stima,
    Ing. Adrian Miclaus

  5. Buna ziua,
    Pana la 01.04.2016 se da o Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea L 64/ 2008. Nu am vazut aici comentarii pe aceasta tema.
    Ce se va intampla cu CNCIR?
    RSVTI-ul va fi din nou „deposedat” de verificarile instalatiilor ?
    Stie cineva ceva ?
    D-ul Miclaus, va rog publicati aceasta propunerere de ordonanta si poate ne dati si niste infoematii. Ordonanta este publicata pe: „JURIDICE.ro>>Modificarrea si completarea Legii nr. 64:2008”
    Multumesc !
    Cu stima,
    Constantin

Lasă un răspuns