Despre calitatea cursurilor pentru stivuitoristi si macaragii

Sunt multe firme care organizează cursuri de stivuitoristi si macaragii. Neavând în firmă stivuitoristi, iar macaragii ii angajez doar pe durata determinata = durata închirierii macaralelor turn,  nu am avut de a face direct cu acest serviciu – scolarizarea personalului deservent, dar, în calitate de RSVTI-st la alte firme, am luat indirect tangenta cu acest subiect.

Apoi de curiozitate, în deplasarile prin țara, am început să intreb deservenții de macarale și stivuitoare, despre prezenta lor la curs, despre programa parcursă, despre examenul dat cu inspectorul ISCIR, etc. Dupa cum era de așteptat, raspunsurile au fost în întreaga plaja: unii au fost instruiți cu seriozitate, au participat >75% la cursuri și au fost examinați cu seriozitate atât la teorie cât si la proba practică. Alții, prezenta mai scazuta la curs si examinare mai  lejeră.

Ma întreb cum ar fi privită de ISCIR și de potențialii beneficiari, organizarea cursurilor online. Poate e mai usor pentru o firmă sa cheme viitorul stivuitorist într-un birou, în fata unui calculator, decât să îl trimită ce sti câți kilometri  pană în reședința de județ unde se țin cursurile.

Cursuri online se organizează la toate nivelurile de școlarizare, iar de multe ori un curs multimedia sau un webinar bine ținut, poate fi mai folositor decât o expunere anostă, ținută  într-o sală în care motăie cursanții veniți după o zi de muncă în frig.

E doar părerea mea, vă rog să vă spuneți părerea despre cât de util credeți că poate fi acest sistem de predare. Aștept si comentariile voastre dar și votul vostru în chestionarul de mai jos:

[colorvote id=”2″ style=”wpcvp-poll”]

0 comentarii la „Despre calitatea cursurilor pentru stivuitoristi si macaragii

  1. Cursurile de calificare si autorizare trebuie sa se faca in sali speciale cu predarea lectiilor dupa un suport de curs aprobat de catre ISCIR si cu foarte multe ore de practica si discuti in fata utilajului.

Lasă un răspuns