Un ISCIR cu fata umana?

Saptamana trecuta s-a intrunit la Sibiu noua conducere, intalnire care s-a finalizat cu o declaratie in 8 puncte. Din declaratie reiese, in primul rand, dorinta noii conduceri de a reface imaginea, destul de sifonata, a ISCIR-ului in urma acuzatiilor de luare de “spaga” pe care le-am tot vazut la televizor.

Luate pe rand, toate punctele suna foarte bine, de la noile Prescriptii pe care le asteptam mai clare si fara ambiguitati, pana la promisiunea reducerii taxelor parafiscale si a prelungirii duratelor de autorizare.

Declaratia fiind facuta public, pe pagina de web a ISCIR-ului, asteptam prima masura care sa ne arate ca nu va ramane doar la stadiul de declaratie.

Declaratie PDF Imprimare Email

Conducerea ISCIR, reunita la Sibiu, luand act de ultimele evenimente ce au marcat imaginea institutiei, declara urmatoarele:

 • Dorim sa refacem imaginea institutiei prin implementarea unei noi mentalitati de abordare a problemelor de catre angajati.
 • Dorim sa redeschidem  un canal real de comunicare cu beneficiarii nostri.
 • Dorim sa dispara imaginea unei institutii in care se poate “cumpara conceptul de siguranta”.
 • Dorim sa construim prescriptii tehnice care sa reprezinte in mod real repere de stabilitate tehnica si cerinte europene.
 • Dorim dialog constructiv si nu monolog.
 • Dorim reducerea taxelor parafiscale.
 • Dorim reducerea birocratiei prin simplificarea documentelor solicitate si cresterea perioadelor de valabilitate a autorizatiilor.
 • Dorim intarirea activitatilor de reglementare si reprezentare.

Dorim o ROMANIE mai buna !

Conducerea ISCIR

09.07.2012

3 comentarii la „Un ISCIR cu fata umana?

 1. ISCIR imi pare rau ,si-a sifonat imaginea asa de rau incat noua conducere a ISCIR ii va fi foarte greu poate aproape imposibil sa faca din ISCIR O INSTITUTIE respectata.Datorita unor indivizi care au facut abuz de putere si functii,ISCIR a fost si cred va ramane o institutie clientelara pentru unii si extrem de rigida pentru altii.Sa faci acum din ISCIR O institutie respectata,aceasta trebui depolitizata complet si independenta de MEC.Un fel de Curte Constitutionala a instalatiilor periculoase.Dar nu cred ca se vrea asa ceva,pentru ca unii isi pierd avantajele de a da cu pumnul in masa si a face ce isi doresc ei.Atat timp cat ISCIR are printre randurile ei oameni PATATI SI FOSTI ARESTATI,Declaratia de la Sibiu mi se pare inoportuna.

  1. Nu crede nimeni intr-o schimbare peste noapte. Speram sa se vada lucrurile bune, in timp, si in fiecare din masurile ce se vor adopta. Referitor la depolitizare, ar fi foarte buna in multe din domeniile de activitate, in care nu ar avea ce cauta politicieni ci doar oameni de specialitate.

 2. Draga Adrian, am citit de abia astazi ( 24.10.2012) cele scrise de tine si cu regret afirm ca ,, bunul samaritean” are intru totul dreptate. De altfel ca sa fim corecti trebuie spuse cel putin doua adevaruri:
  1. noua conducere a mai ,, condus ” ISCIR-ul si:
  2. de cel putin cativa ani ( numar cu 2 cifre ) cei de la nr. 1 sunt numiti, din pacate, si cu sprijinul politicului.( in cazul ca ar dori cineva niste amanunte, mai putem continua).
  Cu bine. Cristian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *