3 pasi de urmat, pentru ca 2013 sa fie un an mai bun!

Suntem la începu2013t de an 2013. Pentru cei mai mulţi dintre noi, cumpăna dintre ani, este o perioada de bilanț pentru anul ce a trecut, dar și o perioadă de stabilire a țelurilor pentru anul următor.

„Sa faci același lucru în mod repetat și sa te aștepți la rezultate diferite, este o dovadă de nebunie” zice Albert Einstein.

Asta înseamna ca dacă dorești ca anul 2013 sa fie un an mai bun, trebuie sa acționezi altfel decât ai făcut-o anul trecut.

Ce poți sa faci pentru a avea succes în 20013? Iată cei 3 pași, pe care trebuie sa îi urmezi:

Pasul 1.

Trebuie sa iți definești foarte clar cum vrei să arate viaţa ta la sfârșitul anului. Definește ținte clare pentru toate domeniile vieții tale:

 • Cum va fi sănătatea ta la sfârșitul anului. ? Vrei sa fi mai slab/mai gras, mai tonic, mai atlet?  etc.
 • Cum va fi latura  financiara a vieții tale la sfârșitul anului? Vrei sa câștigi mai multi bani, sa scapi de datorii? etc.
 • Cum va fi latura emoțională a vieții tale la sfârșitul anului? Ce dorești sa îmbunătățești în viaţa amoroasa? Dorești o relație noua, dorești să faci îmbunatățiri în realaţia actuală? etc.

 Ia o foaie de hârtie și continuă această listă cu toate domeniile unde vrei sa ai o schimbare. Fără a avea ţelul bine definit, nu poți spera sa îmbunătățești ceva. 

Dacă îți dorești un an senzațional  îți sugerez să îți propui obiective senzaționale. Majoritatea oamenilor își stabilesc obiective pornind de la ce cred că e posibil, nu de la ce își doresc cu adevărat. Nu cădea în aceasta capcana!

Stabileste-ţi obiective mărete!

Dacă obiectivele nu s-au realizat în totalitate în timpul stabilit, nu abandona sau micşora obiectivul. Doar fa o reevaluare și mărește durata pană la atingerea ţelului.

Pasul 2

Stabilește măsuri și cai de acțiune clare, pentru a putea sa iți atingi obiectivele stabilite.

Reia lista cu țintele stabilite și în dreptul fiecăruia, scrie ce trebuie sa faci pentru a ajunge la rezultatul dorit.

De exemplu: Vreau să slăbesc 10 kg și sa am un corp armonios.

 • cobor bicicleta din pod și stabilesc un program săptămânal de pedalat.
 • Înlătur din alimentație grăsimile și dulciurile.
 • Îmi fac un abonament la sala de forța sau la bazinul de înot.

Continua astfel cu toate domeniile pentru care ți-ai stabilit obiective pentru sfârșitul anului.

Pasul 3 ACȚIONEAZĂ!

Dacă primii 2 pași sunt obligatorii pentru a spera la atingerea ţelurilor tale, pasul 3 este determinant. Ţine minte ca oricât de ambițioase ar fi visurile tale și oricât de detaliat ai planificat realizarea lor, dacă nu treci la acțiune , vor rămâne doar niște gânduri scrise pe o foaie de hârtie.

Nu trebuie sa te sperie faptul ca nu ști acum tot ce trebuie sa faci pentru obținerea obiectivelor stabilite. E destul să faci primul pas. Este la fel ca atunci când urci noaptea pe o scară, cu o lanterna în mana. Lanterna luminează doar primele trepte. Nu vezi scara în întregime, dar ști ca la capătul ei te așteaptă recompensa, iar pe măsura ce înaintezi , ți se va lumina următoarea treapta.

Îți doresc succes în atingerea obiectivelor mărețe stabilite pentru 2013, și nu uita citatul lui LES BROWN:

„Țintește către luna. Chiar dacă nu reușești, măcar vei fi printre stele.”

2 comentarii la „3 pasi de urmat, pentru ca 2013 sa fie un an mai bun!

  1. Inainte de montarea in santier, trebuie intocmita cartea tehnica, conform Iscir si efectuata expertizarea macaralei, cu incercari nedistructive.
   Procedura dureaza intre o luna minim si 3-4 luni maxim.
   Ma puteti suna la 0741078919, pentru a va povesti mai multe.

Lasă un răspuns