TÜV isi pregateste intrarea pe piata verificarilor tehnice, AF si VTP.

http://www.tuv-sud.ro/
http://www.tuv-sud.ro/

Cu putin timp in urma, din cadrul CNCIR, au demisionat simultan, o parte din sefii de serviciu zonali, impreuna cu inspectori de specialitate din cele doua domenii: IR si IP. Aceste miscari au avut loc in toate centrele regionale ale CNCIR, din tara.

Toti au fost angajati, inca de a doua zi , de catre societatea TÜV SÜD, care isi pregateste o echipa completa, sub conducerea domnului Mircea Zegrean (fost Sef al CNCIR-ului.)

Astfel, la aparitia mult asteptatei prescriptii tehnice CR2-20xx, TÜV SÜD va putea lua startul inca din primul minut, avand deja creata reteaua nationala de specialisti, care au deja toate autorizatiile necesare.

Pentru detinatorii de instalatii aceasta poate fi o veste buna, deoarece competitia ce se va crea pe piata, chiar daca in prima faza va fi doar intre CNCIR si TÜV SÜD, ar trebui sa duca pe de o parte la cresterea calitatii serviciilor, iar pe de alta parte la scaderea costurilor de autorizare a instalatiilor.

Asta daca totul va functiona corect si cele doua entitati nu se vor intelege sa practice preturi mari, prin politici anticoncurentiale. Ma intreb ce sanse vor avea celelalte societati comerciale romane, cu capital privat, sa se alature celor doi colosi, CNCIR si TÜV SÜD si sa creeze cu adevarat un climat de competitie pe aceasta piata.

Doar aparitia prescriptiei tehnice CR2, poate va lamuri aceste lucruri.

In perioada cat Dl. Mircea Zegrean s-a aflat la conducerea CNCIR, avea tot interesul sa se faca uitat in sertarele ministerului, proiectul prescriptiei tehnice CR2, dar acum cand se afla la carma noii structuri din cadrul TÜV SÜD, are interes ca monopolul CNCIR sa nu mai fie prelungit dupa data de 31 decembrie 2014.

Pe pagina de web a societatii TÜV SÜD Romania, http://www.tuv-sud.ro/, sunt cateva informatii, din care am extras urmatoarele:

De peste 150 de ani, TÜV SÜD contribuie la siguranta si sustenabilitate. Cu peste 19.000 de angajati in peste 800 de birouri din Europa, America, Orientul Mijlociu si Asia oferim servicii pe intreg lantul de furnizori concentrandu-ne pe inspectii, certificare, instruire si consultanta tehnica. La TÜV SÜD, suntem pasionaţi de tehnologie, oameni şi mediu. De aceea atragem cele mai strălucite minţi din toate domeniile. Fâcând parte din echipa TÜV SÜD, faceţi parte dintr-o reţea globală de experţi dedicaţi pentru a furniza mai multă siguranţă şi valoare adăugată clienţilor noştri şi comunităţii.

Ce parere ai despre aceste miscari pregatitoare ale Tuv si cum crezi ca va functiona concurenta, dupa incetarea monipolului CNCIR?

–––––––––––

Acest articol se bazeaza doar pe zvonurile care circula in ultimile zile intre cei ce activeaza in domeniul supravegheat de ISCIR, zvonuri ce nu au fost verificate. Daca unele din informatiile prezentate nu sunt corecte, va rog sa ma contactati, pentru remedierea neconformitatilor.

5 comentarii la „TÜV isi pregateste intrarea pe piata verificarilor tehnice, AF si VTP.

  1. Tuv a dorit sa intre pe piata de mai bine de doi ani, le-ar fi convenit monopolul, singura problema a lor va fi pretul, de la 1000 de eur0 cat costa o autorizare prin Germania la 100 in Romania este cale lungaMi-as dori ca si conditiile de formare si autorizarea a unei firme de autorizare sa fie egale si nediscriminatorii, pentru ca orice persoana interesata si cu experienta in domeniu sa poata avea acces in domeniu.

  2. E plina Romania de „specialisti” si de persoane juridice autorizate, unele pe merit altele pe alte criterii. Am intalnit specialisti cu vechime in domeniu bine pregatiti dar si care erau sub orice critica

Lasă un răspuns