Sondaj referitor la specialistii ISCIR: RSVTI -sti

Vot RSVTI
Vot Specialist ISCIR: RSVTI

In perioada următoare  pregătesc o surpriza pentru RSVTI-știi care sunt cititori ai blogului Specialist ISCIR, dar nu numai pentru ei.

Activitatea RSVT-istilor este una destul de complexa, legislatia  in domeniul ISCIR este in continua schimbare, unele din exprimarile folosite in Prescriptiile tehnice ISCIR lasa loc de interpretari, astfel ca RSVTI -stii pot fi destul de confuzi in unele situatii.

Aș dori să știu dacă și tu ești RSVTI-st. Daca ai calificarea de RSVTI dar nu practici și nici nu ai de gând sa practici aceasta meserie, atunci alege varianta a treia.

Te rog sa alegi din variantele de mai jos, ce ți se potrivește  Nu uita să apeși pe butonul VOTE, dupa fiecare intrebare:

[poll id=”2″]

––––––––––––––––––––––––––––––––––-

[poll id=”3″]

––––––––––––––––––––––––––––––––––

[poll id=”4″]

0 comentarii la „Sondaj referitor la specialistii ISCIR: RSVTI -sti

  1. Da sunt RSVTI dar nu profesez sunt si RSL , sunt inginer termomecanic si sunt pensionar acum predau numai la cursurile de formare profesionalain meseriile de fochistii,macaragii,stivitorisi,liftieri,laboranti tratare apa ,instalatori si sudori. De aceea va stimez foarte mult si deabea astept informatiile de la dumneavoastra . Cu mii de multumirii si multa sanatate va doreste Bufan.

  2. Am autorizatie de RSVTI de vreo 3 ani pe persoana fizica si de vreo 2 ani pe persoana juridica. Nu am profesat pina in acest moment ( inca mai sper ). De 6 ani activez cu firma mea in domeniul ssm ( abilitata pentru serviciul extern de prevenire si protectie ) si am sperat ca, odata ce am si autizatie RSVTI ( fizica/juridica ), sa pot „satisface” o clientela mai numeroasa ( dupa principiul: „2 in 1” ), dar nu a fost asa. Mentalitatea „merge si asa” este greu de invins, iar cind se intimpla ceva, se cauta portite ( si, din pacate, se gasesc, dar tot partial legale ).
    Cu stima!

    1. Marius, sa sti ca eu am pierdut vreo doua contracte pe firma de RSVTI, deoarece firma ce facea SSM, le-a oferit clientilor mei BONUS, activitatea de RSVTI. Asa ca, daca nu ai inca clienti pe RSVTI, ofera si tu bonus aceasta activitate, pentru a prinde contracte pe SSM. Tot e un castig.

      1. Marian, nu am inteles intrebarea ( ” … autorizatie ca persona fizica ?” )! Eu ziceam ca am autorizatie RSVTI ca persona fizica si ca am autorizat, ulterior, si firma mea ( deci pe persona juridica) pentru RSVTI, totul conform legislatiei in viguare.

  3. Buna ziua,

    Sunt RSVTI si profesez in domeniu.Foarte buna idee ati avut pentru creea acestui blog. Ar fi interesant sa aveti afisata si o lista in care fiecare sa se incrie cu calificarea care o are in domeniul ISCIR. Firmele care au nevoie ar putea gasi mai usor un specialist in localitatea in care au nevoie.
    Multumesc

  4. Salut Adrian,
    Sunt binevenite noutatile de pe blog si o idee foarte buna cu infiintarea lui.Nu am putut raspunde la prima intrebare din chestionar.
    Sunt RSVTI din 1998 si profesez ca RSVTI tot de atunci .

  5. Nu sunt autorizat ca RSVTI,RSL sau RADTE,dar in firma noastra exista persoane care sunt atestate ca RSVTI si RSL
    Personal sunt autorizat ca RADTI/A/P si RVT in domeniul IP ,dar la origini sunt inginer mecanic, absolvent al Facultatii de masini si utilaje pentru constructii,asa ca sunt interesat si de domeniul IR
    Va felicit pentru aceasta initiativa,este foarte important sa comunicam intre noi,cei din sfera activitatilor ISCIR,nu avem de castigat in experienta,profesionalism si de ce nu pot aparea oricand posibilitati de a dezvolta si oportunitati de colaborari,afaceri etc.
    Va doresc multa sanatate si putere de munca
    ing.Florin Mihailescu

  6. Salut Adrian,
    Sistemul de vot nu a functionat ieri, dar azi l-am incercat si a mers.
    Sunt RSVTI atastat si profesez, sunt RVTA atestat si profesez, sunt RADTE-IR atestat si firma mea este autorizata ISCIR pentru activitati de investigatii / examinari cu caracter tehnic = expertize tehnice = la toate instalatiile de ridicat din PT R 1 – 2010 – mai putin mecanisme de ridicat.
    Am ceva experienta in domeniul instalatiilor de ridicat – aproape 18 ani din care 10 ani am fost inspector de specialitate la IT ISCIR Brasov.
    Firma mea, infiintata in anul 2005, a intrat pe domeniu in anul 2006 cand am obtinut primele autorizatii de proiectare asa cum se dadeau la vremea respectiva dupa prescriptiile IR din 2003, iar din 2011 ma ocup de expertize.
    E binevenita o asemenea comunitate in care, functie de experienta si specialitatea sau atestatul fiecaruia, ne putem ajuta reciproc cu sfaturi sau idei si chiar sa colaboram.
    Este loc pe piata si pentru noi.
    Ma gasiti pe Google si pe alte cuvinte de cautare: macarale brasov, stivuitoare brasov etc.
    Sanatate multa tuturor si colaborari cat mai bune.
    Mircea

  7. Sunt inginer mecanic si in prezent sunt incadrat ca inspector pentru instalatii de ridicat in cadrul CNCIR. Activez in activitatea ISCIR de peste 12 ani si urmaresc cu interes subiectele abordate, discutiile si impresiile de pe forum . Apreciez efortul dumneavoastra pentru informarea celor interesati.

  8. Vă salut,
    Sunt operator R.S.V.T.I. autorizat şi desfăşor această activitate, oarecum prin cumul.
    Nu mă bucur pentru acest lucru, deoarece mi-au sporit sarcinile şi responsabilităţile, pentru acelaşi venit, însă mă bucur şi vă felicit pentru iniţiativa înfinţării acestui blog.

  9. Am aut. RSVTI din 2009. Am practicat doar primii doi ani si apoi am schimbat locul de munca. Sunt din Pitesti. Imi poate spune cineva daca dosarul de prelungire a autorizatiei trebuie depus personal la It. Bucuresti? Va multumesc .

  10. Sunt autorizat RSL IP si RSVTI de 2 ani.Am desfasurat activitatea de RSL Ip si incarcator fluide sub presiune, ani buni fara a fi autorizat, pana cand s-a intamplat un accident la Bucuresti (din fericire fara victime) si de atunci s-a impus autorizarea(asta ca sa se spele ei pe maini ca au oameni autorizati si ca in caz de ceva raspunde acel responsabil). Lucrez intr-o institutie militara.Desfasor aceste activitati prin cumul fara a fi platit sau recompesat intr-un fel.Siguranta locului de munca nu este atat de sigura pe cat se crede intr-o institutie de acest fel. Da e adevarat pentru unii (sefii) este, dar pentru altii nu.Din punct de vedere salarial discrepanta este foarte mare in aceste institutii.Nu sunt inginer, sunt maistru mecanic.
    M-am gandit sa incerc ceva pe cont propriu gen PFA.
    Felicitari pentru acest Blog.

  11. Salut Adrian
    sint autorizat din 2008 dar nu am practicat,acum as vrea sa prelungesc autorizatia;anul asta m-am operat de hernie de disc si a devenit o problema locul de munca asa ca as vrea sa-mi fac P.F.A. si sa caut de lucru ca rsvti;m-am gindit sa contactez scoli si primarii din zona(rurala) dar nu am nici o idee de tarifele care se practica si daca ar fi cineva care lucreaza poate m-a ajuta cu mai multe sfaturi;felicitari pentru idee!

  12. Salut
    Sunt autorizat RSVTI din 2002 si tot de atunci lucrez pe acest post la o firma importanta. Pe scurt am doar aceasta functie, raspund doar de instalatiile de ridicat, am un salariu decent, un caz fericit.
    Cum nimic nu e perfect, celor care deaja ma invidiaza le spun ca n-au motive deoarece activitatea mea insemna supravegherea a aproximativ 150 masini de ridicat ( la un moment dat aveam chiar 520) din care o parte au sarcini nominala intre 200 si 300 t iar sarcina o reprezinta o oala cu metal lichid. Adaugati cei aproximativ 320 macaragii, 200 manevranti, 700 legatori de sarcina, cele cateva sute de elemente de legare (sufe, chingi, dispozitive de diverse constructii etc. ) si cred ca deaja ati inceput sa ma compatimiti.
    Domnule Adrian, apreciez ideea infiintarii acestui Blog si efortul dumneavoastra de a informa pe cei interesati si a clarifica multitudinea de probleme din acest domeniu.
    Va urmaresc de mai mult timp si m-ati convins sa ma implic si eu.
    Felicitari inca o data pentru aceasta idee.

    1. I-am raspuns pe aceasta tema si lui Raul, in alt post. Adapteaza pentru IP, ce i-am scris pentru domeniul IR:

      Raul, nu ai nevoie de model, pune titlul Memeoriu de activitate, dedesubt perioada pentru care faci memorul si scrie: in calitate de RSL-IR, in perioada mentionata, am desfasurat urmatoarea activitate:
      – Am supravegheat lucrarile de montaj pentru urmatoarele tipuri de masini de ridicat….
      – Am supravegheat lucrari de intretinere si reparatii pentru …. Dintre cele mai importante amintesc:
      – …
      Mentionez ca in aceasta perioada, activitatea s-a desfasurat normal, nu am avut evenimente deosebite si nu s-au inregistrat avarii sau accidente.
      Am inregistrat lucrarile efectuate in Registrele de supraveghere ale masinilor de ridicat.
      Toate lucrarile efectuate sunt inregistrate in Registre, conform prescriptiilor tehnice aplicabile.

      Data , numele, semnatura…

  13. Buna,sunt autorizat RSL-IR din 2010,nu prea am profesat dar sunt interesat daca ma pot autoriza si ca RSVTI?am terminat diar liceu mecanica dar dupa cum spuneam am 4 ani vechime ca RSL-IR.

      1. Ms de raspuns,am absolvit liceul tehnician mecanic si am avut vechime in munca ca tehnician,asa am reusit sa ma autorizez.De vreo 4 ani sunt incadrat tot ca tehnician,deci ar trebui sa ma pot autoriza si ca RSVTI.Iarpt a oferi servicii de RSVTI trebuie sa imi fac un PFA sau srl sau si ca persoana fizica se poate?

  14. Buna ziua,
    Sunt RSVTI la o societate din martie ac. si RSL-IR de 3 ani. Dupa cum spun si ceilalti pe blog, nemultumirile vin din faptul ca nu suntem platiti cu un salatiu decent. Mai avem putin si ramanem la reparatii 2~3 insi. Cum ne vom mai descurca nu stiu, avand in vedere ca am 84 instalatii de ridicat, 22 cazane, compresoare, etc, 70 macaragii/stivuitoristi si vreo 200 legatori de sarcina.
    Am si o intrebare daca ma puteti ajuta. S-a schimbat ceva in ultimul timp in legatura cu interventiile la constructia metalica a instalatiilor de ridicat? TREBUIE O ALTA EXPERTIZA TEHNICA DUPA ACESTE INTERVENTII?
    Salutari si va multumesc mult,

  15. Emil,
    ai dreptate referitor la nemultumirile privind salarizarea. Speranta e in relansarea economiei, cu crearea de noi locuri de munca. Cand va fi o lipsa de forta de munca calificata, va veni si cresterea de salariu.
    Referitor la interventia la constructia metalica, procedura e urmatoarea:
    -Proiect de reparatie (vizat de RADTP)
    – Efectuarea reparatiei de catre o societate autorizata.
    – VTU in urma reparatiei efectuata de RSVTI sau CNCIR, dupa competenta.
    Nu este necesara o noua expertizare tehnica.
    Mai multe detalii in PT R1-2010 SECTIUNEA a 3-a – Repararea

  16. Sunt RSVT-ist de putina vreme pe persoana juridica,pot spune doar ca mentalitatea sefilor este una invechita si nu isi dau seama de importanta sigurantei echipamentelor,isi dau seama doar cind se intimpla o nenorocire iar atunci da vina tot pe tine.

    1. Ai dreptate, Iulian,
      De aceea e bine sa aduci la cunostinta, in scris, catre conducerea societatii, tot ce nu este in regula, si masurile care trebuie dispuse de director.
      Desi initial poate ca nu le place acest lucru, ulterior vor constientiza ca raspunderea este a lor in aceste cazuri, si vor lua masuri de remediere. Si vor lua si activitatea de RSVTI, mult mai in serios.

Lasă un răspuns