ISCIR ne avertizeaza: Nu este suficient Raportul CNCIR

Crane-Inspection-Status-Record-Tag-TG-0602După cum te-ai obișnuit, unul din rolurile acestui blog este sa monitorizeze paginile web ale ISCIR și CNCIR și sa îți facă cunoscute noutățile.  Știu ca nu întotdeauna ai timpul necesar sa faci singur aceste monitorizări  sau dacă ai timpul, poate uiți sa accesezi periodic aceste pagini. Internetul este plin de informații,  iar de când s-au extins rețelele de socializare, timpul parca a intrat la apa.

Marţi 26 februarie, ISCIR a venit cu precizări privind sarcinile specifice ale ambelor instituții  ISCIR și CNCIR, la efectuarea verificărilor tehnice în vederea autorizării funcționării instalațiilor, dar ce vrea de fapt sa îți aducă la cunoștința,  este faptul ca deși  inginerul CNCIR efetuează inspecția instalației și emite Raportul de inspecție, nu se considera autorizata instalația pana când ISCIR nu atribuie un număr  de înregistrare. 

Nu se specifica timpul în care inginerul CNCIR are obligația de a transmite Raportul de inspecție către ISCIR, și nici termenul în care ISCIR are obligația de a atribui acest număr de înregistrare.

Este posibil ca, dacă inginerul CNCIR trimite către ISCIR Rapoartele de inspecție o data pe luna, iar ISCIR, ca orice instituție a statului, are termen de 30 de zile de a soluționa problema, sa ne trezim ca trebuie sa stam cu instalația neautorizata încă doua luni de la întocmirea raportului de inspecție!

De asemenea în aceste precizări  nu se specifica ce se întâmplă după atribuirea de către ISCIR a numărului de înregistrare  Cine il comunica deținătorului?  Îl comunică ISCIR? În ce perioada de timp și pe ce cale?  Îl comunica CNCIR? la fel, aceleași întrebări ! Sau este obligația RSVTI-stului sa se intereseze la ISCIR? sau la CNCIR?

 

SC Madis Serv SRL va transmite către ISCIR o solicitare de a răspunde acestor întrebări  și imediat ce voi primi un răspuns, te voi ţine la curent.

Aici ai legătura către Comunicatul ISCIR: COMUNICAT ISCIR

inspectionMai am o întrebare:  De ce Raportul întocmit de către CNCIR se numește Raport de inspecție,  atât timp cât inginerii CNCIR nu au titulatura de inspectori? 

 

Te rog sa îmi scrii mai jos, părerea ta, referitoare la acest subiect.

Îți doresc o săptămână plăcută.

 

 

 

0 comentarii la „ISCIR ne avertizeaza: Nu este suficient Raportul CNCIR

 1. Avand in vedere ca CNCIR este compania care este acreditata de organism notificat ca organism de inspectie, este normal ca in urma unei verificari efectuate de inginerii CNCIR, acestia sa intocmeasca un raport de inspectie. Inginerii CNCIR sunt inspectori, nu mai sunt inspectori de specialitate cum sunt cei din ISCIR.

 2. Leonard, asa am zis si eu ca ar fi normal. Dar la o specializare facuta la Bucuresti, cu un inpector al ISCIR, acesta ne-a atras atentia in mod direct sa nu ii mai numim inspectori pe inginerii de la CNCIR, deoarece nu au dreptul sa foloseasca aceasta titulatura. Ei sunt ingineri specialisti, angajati la o companie de stat, similar cu cei de la Hidroelectrica, de exemplu.

 3. Dar nu uitati va rog ca, actualii ingineri Cncir au fost inspectori de specialitate ai it iscir si ca nu ei s-au dus de bunavoie la cncir ci au fost dati de it iscir AFARA.Si stiti ceva ,marele ISCIR A VENIT CU IDEEA DE A SE INFIINTA CNCIR. Asa ca nu va mai vaicariti ca inginerii va iau banii pe af si vtp.Oricum iscir are scapat fenomenul din mana si nu are ce face din lipsa de personal si de ideii.Dar asa este in tara asta de nebuni,nu se promoveaza ideiile bune si oamenii valorosi ci numai oameni de doi bani,lacomi,vanitosi si prost crescuti.
  Ex. de idee de doi bani” ISCIR A INFIINTAT CNCIR”

  *** ADMIN: POSTARE EDITATA – Nu doresc cenzurarea postarilor, dar , pe de alta parte nici nu pot accepta jigniri si injurii in postarile acestui blog, indiferent cui ii sunt adresate. Te rog in postarile viitoare sa pastram un limbaj corespunzator.

 4. Am impresia in postarea ta ca ai ceva personal cu ISCIR-ul. Nu vreau sa comentez referitor la asta, dar din punctul meu de vedere, doar prelungirea monopolului CNCIR nu este in regula, si vad ca aparitia CR2, treneaza in continuare prin Minister.

  1. Cine era la conducerea ISCIR cand s-a infiintat CNCIR ?
   Cine conduce CNCIR ?
   Deci cine are interes sa nu apara CR2 ?
   Sunt sigur ca imediat dupa aparitia CR2 , va apare o singura firma care va indeplini toate conditiile. (Editat de Admin:nu se accepta nume de firme)

Lasă un răspuns