Afla cum poti deveni un RSVTI-st expert !

Expert RSVTIÎți spuneam în urma cu ceva timp, ca pregătesc o surpriza pentru RSVTI-ști. 

Iata care este aceasta surpriza:

Suntem in faza de testare a unui program informatic, numit Expert RSVTI, realizat special pentru a ușura munca RSVTI-stilor.  

De mult timp ma gândeam, pe de o parte, cum sa ușurez activitatea RSVTI-stilor din firma mea, Madis Serv SRL, iar pe de alta parte sa  implementez un sistem care sa îmi dea certitudinea ca ne facem treaba bine, ca nu avem scapari in activitatea de prestare a serviciilor de RSVTI catre firmele cu care avem contract.

Folosim in firma evidenta computerizata, avem tot felul de tabele executate in .xls si formulare realizate in Word. Dar, nu era suficient!

In urma multor sute de ore petrecute impreuna cu o echipa tanara de la o firma sibiana de soft, am dezvoltat un program complex, care odata implementat, face din munca RSVTI-stului o placere, oferindu-i un tablou complet al activitatii sale, iar prin cateva click-uri de mouse, rezolvarea unor probleme ce ii ocupau anterior ore sau chiar zile bune de munca.

Nu o sa intru in detalii acum cu prezentarea programului, deoarece o voi face ulterior,RSVTI 4 vor fi si prezentari video, tutoriale de instalare si lucru cu programul, dar va promit ca totul va fi foarte usor, atat instalarea si implementarea, dar si utilizarea programului.  

Sunt inca cateva aspecte la care lucram, deoarece trebuie sa tinem cont ca multi dintre operatorii RSVTI care vor dori sa utilizeze acest program informatic, nu sunt utilizatori avansati ai calculatorului, unii dintre ei fiind chiar la un nivel destul de scazut.

Apoi mai e partea de testare, pe diferite tipuri de calculatoare, cu diverse versiuni de Windows, inclusiv versiunea Windows 8.1, abia lansata in urma cu o saptamana.

RSVTI 7Astfel toata utilizarea va fi deosebit de intuitiva si simpla, iar rezultatele vor fi intotdeauna la cote maxime.

Poti da click pe imaginile din articol, pentru a-ti face o parere despre cum arata programul.

Asa ca, daca esti RSVTI-st, tine aproape, deoarece voi continua cu prezentari si demonstratii ale programului Expert RSVTI.

Am cumparat deja domeniul www.expertrsvti.ro, unde vei gasi toate informatiileRSVTI 8 necesare lucrului cu programul.

Lasa mai jos un comentariu si spune-mi ce ti-ai dori tu de la un astfel de program informatic.

Nu uita: Nu sta degeaba, ca degeaba stai.

0 comentarii la „Afla cum poti deveni un RSVTI-st expert !

 1. Buna ziua !

  Ideea este foarte buna, dar idei avem multi; foarte putini oameni au si timpul si energia si banii sa o duca la bun sfirsit. Sper sa iasa unlucru bun. Felicitari!

  1. Ei, noi o sa avem si timpul si energia si banii sa finalizam acest program. Este finalizat in proportie de 90%, si am investit prea mult timp si bani pana acum ca sa abandonam la final. 🙂

 2. Este un lucru ff bun. Te impiedica sa omiti instalatii sau personal ce trebuie instruit . Este valabil ptr cei care au multe instalatii . Eu am aproape 200 inst inregistrate pe IR , pe IMSP am alt coleg si aproape 90 de macaragii, liftieri si stivuitoristi ., iar leg de sarcina 150 si manevranti nacela 30. E normal sa mai si gresesi . Un astfel de program ar fi excelent.

  1. Laurentiu, cu atat de multe instalatii si personal, folosind programul vei avea cetitudinea ca nu ai omisiuni si scadente depasite.
   Conditia este sa introduci corect si complet, la inceput, toate datele referitoare la instalatii, personal si scadente. Apoi, iti garantez ca 70-85% din timpul petrecut la birou pana acum, va deveni timp liber.
   Asa, de curios, cat timp iti consuma acum, la birou, autorizarea unui numar de 100 de legatori de sarcina? (Pregatire, completare autorizatii, teste, procese verbale, etc.)

 3. Domnule Adrian,

  Va felicit pentru initiativa. Cred ca a fost o munca titanica. Ma intereseaza.
  Cand se finalizeaza va rog sa ne spuneti cum se poate intra in posesia programului?

  Cu stima,
  Adrian Armeanu

  1. Multumesc pentru felicitari. Sper sa le mentii si dupa ce testezi programul 🙂 .
   Un termen estimativ pentru lansare este dupa 10 decembrie. Am inceput testarea programului pe mai multe calculatoare, cu diferite conformatii si in functie de aceste teste vom stabilii data lansarii. Oricum o vom anunta din timp. Intre timp voi continua cu articole si filmulete despre lucrul cu programul

    1. Este prevazut in planul nostru sa il lansam si pentru Android + IOS, dar abia in faza a doua. Initial va functiona doar pe windows, cu versiunile de dupa windows XP.

  1. Abia am cumparat domeniul si acum se lucreaza la paginile de web.
   O sa va anunt cand devine functional.
   Referitor la costul programului, inca nu am stabilit suma finala, vor fi trei variante de program cu trei preturi diferite, in functie de numarul de instalatii pe care le poti gestiona.
   In articolele viitoare, voi explica tot ce face programul si cum se va folosi.

 4. Buna ziua,
  Multumesc pentru postare. Cu adevarat cred ca ar fi de mare ajutor in munca unui Operator RSVTI un astfel de program. Daca te ajuta sa tii o evidenta stricta si corecta a tot ceea ce inseamna scadente, atat la tehnica cat si la personalul autorizat, revizii la numar de ore de functionare, posibilitati de contactare persoane juridice autorizate pe grupe de instalatii si domenii de autorizare, atunci chiar ar fi minunat. Si daca programul ar reusi sa functioneze si ca o prealarma pentru orice scadenta atunci Operatorul RSVTI nu ar trebui decat sa dechida zilnic computerul. Astept asadar cu nerabdare lansarea programului.
  Pana atunci nu pot decat sa va felicit atat pe dumneavoastra pentru idee dar si echipa care lucreaza la acest program.
  Sa auzim numai de bine.
  Cu respect,
  Sandu FLOROIU

  1. Sandu, programul va face tot ceea ce ai scris mai sus, cu exceptia evidentei reviziilor la ore de functionare, deoarece nu se poate integra programul cu fiecare utilaj astfel incat sa tina evidenta orelor lucrate si sa le compare cu orele intre scadente.
   In schimb va tine evidenta tuturor scadentelor, atat pentru utilaje , cat si pentru personalul autorizat si va emite avertizari in cazul depasirii acestora.
   Multumesc pentru felicitari 🙂

 5. Buna ziua,
  Felicitari pt. tot ce faceti .Sper sa fie un pret accesibil tuturor .
  Cred ca ar fi foarte util sa contina si informatii pentru incepatori , cum ar fi modul de inscriere a anumitor echipamente la ISCIR,cine face punerea in functiune si cine admite functionarea pt echipamentele noi ,de exemplu la cazane,motostivuitoare etc.,frecventa de verifcari periodice (transpalete ,supape de sigurante etc) ,cum se stampileaza un carnet de motostivuitorist (poate ca radeti dar sa stiti ca am vazut multe carnete stampilate aiurea) si care sunt pasi de examinare a stivuitoristilor etc.
  Asa este sunt scrise in PT dar sunt sigur ca pentru un incepator care nu stie sa caute ar fi bine venite.

  1. In varianta Expert RSVTI 1.0, nu vom include sfaturi pentru incepatori, posibil in versiunea urmatoare. Este o idee buna, de care vom tine cont.
   Este prevazut in program, ca odata introdusa o instalatie, programul nu te lasa sa faci autorizarea ca RSVTI, daca aceasta este de competenta CNCIR si invers.
   Daca instalatia este de competenta CNCIR, iti va completa automat un formular de cerere, pe modelul CNCIR, iar daca este de competenta RSVTI-stului, programul va completa automat un Proces verbal de autorizare.

 6. Multumesc Adrian,
  De mult timp nimeni nu a mai venit cu informatii sau propuneri de bine in cadrul acestei activitati.
  Toata informatia o luam de pe site-ul ISCIR , insa de multe ori are nevoie de cate o masa rotunda pentru interpretare.
  Ma bucur mult sa fac parte din acesta echipa; este interesant programul , mi-a trezit curiozitatea, astept detalii.
  Voi incerca in limita timpului disponibil sa si contribui la consolidarea echipei nu numai sa folosesc informatiile.
  Cu deosebit respect,
  Nora Fulger

  1. Multumesc Nora,
   Feedback -ul este foarte important pentru noi. Este clar ca nu poate iesi un program perfect in versiunea de lansare – 1.0. Dar, in functie de sugestiile venite de la voi si de la RSVTi-stii nostri, vom îmbunătăți si actualiza continuu programul.
   Deja RSVTI-stii din firma noastra sunt foarte incantati de rezultate, de cand au inceput sa il testeze.

 7. Felicitari si asteptam cu interes acest program care ne va fi de mare ajutor pentru operatorii RSVTI cu un numar mare de instalatii si de manevranti. Cand se finalizeaza va rog sa ne spuneti cum se poate intra in posesia programului?
  Madalin Cerbulescu

   1. il asteptam cu nerabdare pentru a ne usura munca ca sa putem face sarcinile celalalte din fisa postului

 8. Da cred ca acest lucru trebuia s se fi intimplat mai de mult .
  Astept cu mare neradare acest program

 9. Felicitari inca o data pentru initiativa .
  Din pacate , probabil ca majoritatea dintre noi vor trebui sa-si achizitioneze programul din fonduri proprii. In mod sigur acest lucru se va intampla cu cei care suntem RSVTI-sti la o anumita firma nu la o societate care ofera servicii de RSVTI.

  1. Eu cred ca orice firma serioasa are interes sa ofere conditii bune de lucru angajatilor sai, mai ales intr-un domeniu asa sensibil ca ISCIR.
   O sa creez si un sistem de vanzare a programului de catre afiliati, asfel incat daca gasesti 4 clienti care sa cumpere programul, al tau va fi gratis.

   1. Mai este valabila oferta
    “Adrian Miclaus spune:
    31 octombrie 2013 la 16:01
    Eu cred ca orice firma serioasa are interes sa ofere conditii bune de lucru angajatilor sai, mai ales intr-un domeniu asa sensibil ca ISCIR.
    O sa creez si un sistem de vanzare a programului de catre afiliati, asfel incat daca gasesti 4 clienti care sa cumpere programul, al tau va fi gratis.”

    1. O sa fie valabila oferta de vanzare prin afiliati, cu mentiunea ca pentru a motiva clientul sa foloseasca codul tau de afiliat, acesta va primi un discount de 10%, iar afiliatul va primi 15% din pretul platit de clientul adus de el. Asta inseamna ca nu la 4 clienti, ci la 6,6 clienti, o sa ai programul gratis. Oricum pentru cei care intra in contact cu RSVTI-sti sau firme de RSVTI, poate fi o sursa buna de castig suplimentar.

 10. Felicitari ! Cu siguranta o sa-mi usureze munca. Trebuie sa tin evidenta catorva sute de legatori, manevranti, macaragii, stivuitoristi, plus instalatii IR si IP.

 11. E bine ce faceti. Si eu lucrez ca RSVTI din 1975. Am propiile mele formulare privitoare la:
  -evidenta agenti economici si institutii cu care am contract de prestari servicii;
  -evidenta imsp+ir aflate la detinator/utilizator;
  -suporturi de curs personal deservent si deservent auxiliar;
  -proceduri de control;
  -etc.;
  Nu imi place sa stau mult in fata calculatorului. Convorbirile fata in fata sunt cele mai bune. Telefonul meu este 0721/940609. Va doresc o zi buna si spor la bani.
  Cu stima, nicuserotencu

   1. Buna Adrian. As vrea sa ne intalnim si sa stam de vorba. Ai multe idei care coincid cu ale mele.

 12. O stire de ultima ora. Astazi am avut examenul de autorizare a macaragiilor, la care au participat si 2 inspector de la ISCIR Central. Am aflat ca in februarie – martie va intra in vigoare PT CR3. Cei care au autorizatia de Operator RSVTI in termen vor ramane grad 2, pana la expirarea autorizatiei. Cei cu studii superioare si care vor sa fie operator RSVTI grad 1, vor trebui sa umeze modulele specifice gradului 1. De asemenea vor trebui sa urmeze si cursul de Examinara vizuala ( control nedistructiv).

  1. De mult timp se tot aude de aparitia CR3. Am auzit si eu ca va apare in curand. Sa vedem cand va fi acest curand.

 13. Va multumim pentru informatiile noi si vechi si cand acel program va fi finalizat o sa il achizitionez si eu ,dar sfatul meu este sa afisati si un pret la acel program ,poate ca multi RSVTi-isti nu isi permit sa si-l achizitioneze si e mai bine sa stie cat va costa.Cu stima Ungureanu Viorica.

  1. Inca nu am stabilit preturile de vanzare. Probabil vor fi trei variante de program cu 3 preturi diferite, in functie de numarul instalatiilor gestionate.

 14. buna ziua, am descoperit din intamplare acest site si cred ca imi va fi de f mare ajutor.
  cand poate deveni functional acest program si daca se poate si un pret estimativ.
  mult succes incontinuare si o zi buna sa aveti

  1. Facem eforturi sa il lansam in decembrie. Inca mai avem modificari de facut la modulul de scolarizare personal.

 15. Echipa de softisti, a amanat intalnirea pentru joi 12 dec.
  O sa fac o noua recenzie in weekendul viitor.
  E clar ca nu mai pot lansa programul anul asta, deoarece mai trebuie testat in varianta finala. Sper sa fac lansarea in ianuarie.

  1. La multi ani, Costel.
   In nici un caz nu va fi gratuit. Nu atat din cauza sutelor de ore de munca ci mai ales din cauza sumei considerabile, pe care am platit-o deja firmei de soft.

 16. Buna ziua ,
  La multi ani tuturor si asteptam noutati in legatura cu progamul mult asteptat.Cand ne putem si noi bucura de el si daca tot s-a discutat mai sus de sume platite poate ne spuneti si un pret orientativ.

  O buna incontinuare.

 17. LA MULTI ANI!!!!
  Multumim pentru tot ceea ce postati, sunt foarte multe lucruri interesante – referitor la comentarii si necesare – o parte din legislatie nu am ajuns la ele, nu stiu din ce motive, deoarece intru destul de des pe site-urile specifice…. nu inteleg aceasta forma de “comunicate” care de fapt sunt “legi interne”… eu prin comunicat inteleg cu totul altceva, ma rog… asta e…

 18. Multumim Stefana, un an bun si pentru tine.
  Sunt intreadevar si lucruri mai ciudate in comunicare si in modul de reglementare: legi, GH, Ordine, etc. Incercam sa navigam printre ele, sa le deslusim, si sa ne facem treaba cat mai bine.

 19. Buna ziua ,
  La multi ani tuturor si asteptam noutati in legatura cu progamul mult asteptat.Cand ne putem si noi bucura de el si daca tot s-a discutat mai sus de sume platite poate ne spuneti si un pret orientativ.

  O buna incontinuare

 20. Am primit foarte multe emailuri cu intrebari despre program si despre data lansarii. In ultima luna in timpul testelor me-am lobvit de un obstacol, pe care cred ca l-am depasit acum. Programul EXPERT RSVTI se integreaza foarte bine cu Word-ul si cu Excel-ul din Microsoft Office, dar nu era compatibil cu softurile gratuite gen Oppen office. Aceasta datorita faptului ca se genereaza fisiere cu terminatia .docx si .xlsx .
  Aseara am avut o intalnire cu echipa de softisti si am imlementat ultimele modificari. In acest weekend o sa filmez programul in functiune, sa iti faci o idee despre modul de lucru. Filmul va fi editat si disponibil pana marti.
  Despre preturile celor trei variante , cat si despre sumele pe care le vor primii cei care vor participa la vinderea programului, in calitate de afiliati, voi vorbi doar in faza de lansare, inca mai analizammcele mai bune variante.

 21. La multi ani tuturor cititorilor acestei pagini, dar in mod special lui ADRIAN MICLAUS care
  se sbate pentru RSVTI-isti sa le faca activitatea mai atragatoare. Va doresc tuturor o zi buna
  si “nu stati ca degeaba stati”.
  NICU SEROTENCU

 22. Buna Adrian,

  Sint impresionat de activitatea programul expert RSVTI prezentat. De altfel toata activitatea ta de promovare si de sustinere a personajului RSTVI . Astept finalizarea softului pentru utilizare si bineinteles conditiile de achizitionare . Ar fi o mai buna organizare si o usurare a activitatii noastre. Nu stiu daca in acest moment exista in program un sistem de avertizare pentru apropierea datei scadente de VTP la instalatiile pe care le avem fiecare in portofoliu si poate la fel un sistem de avertizare pentru vizarea anuala a autorizatiilor si adeverintelor de manevrant.
  Inca o data felicitari pentru aceasta activitate si nu numai.

  Cu stima
  Marius

 23. Buna Adrian,
  Multumesc inca o data pentru initiativa si te felicit pentru tenacitatea in reusita acestui program. Consider ca programul este acoperitor la intreaga paleta de probleme cu care se confrunta si trebuie sa-l preocupe pe RSVT-ist.
  Te rog sa analizezi posibilitatea lansarii unei oferte speciale(promo) pentru primii cumparatori ai programului.
  Cu permisiunea ta, avansez ideea organizarii unei intalniri(dupa o consultare prealabila) ocazionata de lansarea la vanzare a acestui program.
  Cu stima, Orac Hristea

  1. Multumesc Hristea. Inmod sigur, primii cumparatori vor avea un beneficiu, sau bonusuri sau un discount, o sa vedem.
   Iau in calcul si organizarea pe zone a unor intalniri de lansare a programului.
   Tinem legatura.

 24. La ultima intalnire de vineri seara cu echipa de soft, a fost estimata data lansarii, in urmatoarele doua luni.

 25. Buna ziua d-le Adrian !,
  Am gasit intamplator blog-ul dvs. si va felicit pt. munca pe care a-ti depus-o !
  Informatia pe care o cautam am gasit-o in postarile dvs. si ale colegilor – multe informatii utile si comentarii pertinente. Sper sa reusiti sa lansati cu succes programul la care lucrati.
  Cu stima,
  Gabriel Bejan

 26. Ma bucur ca am gasit blogul acesta si pot sa aflu si sa rezolv o parte din problemele cu care ma confrunt la serviciu.
  Va salut pe toti si va felicit pentru ce faceti.
  Adrian(permitemi sa-ti spun asa) felicitari pentru ce faci. Nu pot sa spun ca am o pasiune pentru functia de RSVTI dar ca inginer si responsabil cu asa ceva vreau sa fac cum trebuie acest lucru. Multumesc de ajutor tie si celorlalti care sunt deja vechi si au postate raspunsuri si rezolvari ale unor problem.
  Nu am inteles: programul este gata?
  Tuturor sarbatori Pascale fericite, pace in suflet si multe bucurii.

 27. Va salut domnule Adrian.
  Nu cred ca dumneavoastra trebuie sa dati o bere ci toti cei care pot sa-si rezolve unele probleme legate de aceasta activitate.
  Am mai multe nelamuriri in legatura cu anexa 10 din ordinul 225/2013.
  Tot ce este in coloana “paramertrii maximi”se refera si la verificarea tehnica periodica si de autorizare a functionarii?
  Sunt un confuz pentru ca daca ar fi sa analizam complexitatea unei actiuni de verificare tehnica in utilizare si o VTP, prima consider ca este mai complexa si mai tehnica. Ar fi absurd sa pot face verivicare tehnica in utilizare si sa nu pot face verificsre tehnica periodica.
  O alta nelamurire este legata de pozitia 2 din anexa 10 ref. la recipiente sub presiune; eu inteleg ca pot sa fac verificarile la un recipient care are 50 l indiferent daca acesta depaseste 40 bari sau 400 grade. De ce spun aceasta? Pentru ca intre cei trei parametrii este interpusa conjunctia sau.
  Multumesc.

 28. Cred ca faci o confuzie. “Verificare tehnica in utilizare” este acelasi lucru cu fosta denumire “VTP”. Nu face confuzie cu “Verificarea tehnica in utilizare pentru investigatii/examinari cu caracter tehnic”, pe scurt Expertizarea, care se face de catre RADTE, iar RSVTI-stul participa doar la incercarile nedistructive si intocmeste un PV.

  Referitor la pozitia 2 din anexa 10, interpreteaza astfel: daca oricare din parametri maximi este depasit, nu ai voie sa faci verificarea.

 29. Buna dimineata domnule Adrian.
  Multumesc mult pentru clarificarea data si daca ajungeti prin Bucuresti asi fi onorat sa-mi fiti oaspete la mine la fabrica si nu numai.
  Inca o data multumesc.

 30. Va salut din nou domnule Adrian.
  In speranta ca veti citi postarea mea, va cer sfatul in legatura cu urmatoarele probleme pe care le am: va trebui sa pun in legalitate echipamente care au lucrat in Germania, au stat in conservare 2 ani si acum le vom muta si monta la noi in tara.Nu stiu inca cat de vechi sunt dar este o intreaga fabrica care va avea; recipienti pentru aer sub presiune, arzatoare, macarale, cuptor cu abur sub presiune, etc.
  Pentru acestea am nevoie de toata documentatia necesara si in limba Romana?
  Ele vin din UE dar nu toate echipamentele sunt cu CE pe placa de timbru. Sunt si echipamente care au fost construite respectand standardele anterioare reglementarilor europene. Aici in tara verificarile trebuie facute de autoritati romane autorizate ISCIR? (gen: RSL, RTS, RADTP, RADTE etc), sau pot fi ei (nemtii) autorizati sa faca aceste lucrari pe care sa-mi dea certificatele necesare si autorizare pentru functionare? Acesti specialisti strainin va trebui sa fie in baza de date a ISCIR Romania. Precizez ca eu sunt doar RSVTI. Poate ma atentionati si cu probleme pe care nu le-am identificat. Stiu ca ideal ar fi sa contractez o firma(ca a dumneavoastra) care sa aiba toate autorizarile ISCIR.
  Multumesc.

 31. Buna ziua,
  Doresc sa aflu daca RSVTI este obligat sa anune ISCIR despre falimentul firmei la care activeaza ?
  Cu stima,
  Kalma Attila

 32. Dle Adrian numarul de telefon de la Expert RSVTI acela cu 0369 etc, e tinut de forma acolo ? Am incercat cred ca de vreo 4 ori sa sun tot timpu e ocupat acuma chiar nu cred ca cineva sta si vorbeste in continu la telefonu ala …

 33. Buna ziua,

  Numele meu este Raul Suarasan.Va urmaresc cu interes blogul din momentul in care am aflat de d-voastra. Am si eu doua intrebari :
  1. scarile de imbarcare-debarcare aeronave aflate in exploatarea aeroporturilor pot fi incadrate in PT R1-2010 si asimilate ca platforme autoridicatoare( fie tractabile, fie autopropulsate)?
  Dar nacelele de la echipamentele speciale din aeronautica:nacela de la autovidanje auto, nacele de autoalimentatoare auto, nacele de la autodegivroare auto?
  2.Daca da, avand in vedere ca nacelele amintite mai sus si scarile de imbarcare- debarcare au sarcina mai mica de 1t pot fi reautorizate in functionare de RSVTI sau e nevoie de reautorizare CNCIR?
  Va multumesc si va doresc o zi buna.

  Cu stima,

  R.Suarasan

 34. Salut Radu,
  Instalatiile de ridicat din industria aeronautica, nu apar la exceptii, in PT R1-2010.
  Astfel, ar trebui acceptate in functionare de catre RSVTI.
  Totusi, daca aceste platforme sunt parte dintr-un utilaj mai complex, atunci e posibil sa nu intre in incidenta lui R1. Nu stiu cum sunt denumite in cartea instalatiei: Platforma ridicatoare pentru …. sau instalatie de autovidanjare?
  Iti recomand sa iei cartile tehnice ale acestor instalatii si sa faci o vizita pana la ISCIR IT, unde sa te consulti cu un inspector.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *