Ce modificari se pregatesc la Legea 64-2008 privind activitatea ISCIR

În această perioadă, legea 64-2008, cu modificarile ulterioare, se află din nou în procedură de modificare.

Legea a trecut de Senat, și se află în Camera Deputaților, care este for decizional.

În data de 31.10.2018, Comisia pentru Industrii și servicii, trimite către Biroul permanent, Raportul cu modificările propuse a se aplica Legii 64-2008.

Principala modificare preconizată, este introducerea în lege a prevederii că CNCIR, (societate comercială pe acțiuni, de interes strategic național, cu acționar
100% statul român) va efectua verificările tehnice în vederea autorizării funcționării și verificările tehnice în utilizare, a instalațiilor de ridicat și a celor sub presiune, prevazute în anexa 4 a legii.

Această prevedere, întreupe perioada de provizorat, care exista de șapte ani, când periodic prin Ordonanțe de urgență, se stabilea același lucru. Totodată, introducerea în Lege a monopolului CNCIR, spulberă speranțele unor societăți comerciale, (TUV Sud, Rina Simtex, etc) de liberalizare a pieței verificărilor tehnice.

Legea va intra în vigoare la 30 de zile de la publicarea in Monitorul oficial, iar odată cu intrarea în vigoare a legii modificate, în termen de maxim șase luni, vor trebui actualizate și Prescripțiile tehnice care nu vor mai corespunde noilor modificări.

Sunt mai multe modificări propuse de Comisa pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților, pe care le poți vedea, studiind Raportul aici: RAPORT

 

6 comentarii la „Ce modificari se pregatesc la Legea 64-2008 privind activitatea ISCIR

  1. Este prevazut ca CNCIR-ul sa fie inclus intre societatile din Fondul Suveran de Garantare. Si atunci nu trebuie sa mai aiba concurenti pe piata pentru a fi profitabil. Se zice ca asta ar fi ratiunea de i se asigura monopolul acestui segment de piata.
    In rest sa auzim de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *