120 de minute!

travel-tour-holiday-logo-16Sunt in avionul care ma duce din Las Vegas spre Vancouver, vacanta se termina peste doua zile, si sunt inca sub puternicele impresii ale zborului de ieri seara, cu elicopterul prin Marele Canion.

 Un vis implinit!

Incercand sa ma conectez din nou cu activitatile de seviciu, gandul mi-a fugit la Ordinul nr. 225/2013, privind activitatea de RSVTI, si la cifra magica 120

120 de minute, timpul maxim in care RSVTI – stul trebuie sa ajunga la un punct de lucru120 in care are o instalatie pe care o supravegheaza, in cazul in care un inspector ii solicita acest lucru.

Firma noastra, Madis Serv SRL, are contracte de supraveghere ISCIR, cu societati din mai multe domenii de activitate, multe din ele cu puncte de lucru in alte zone de competenta ale I.T. ISCIR.

Conform prevederilor de pana acum avem inregistrati la I.T. ISCIR, RSVTI-sti diferiti, pentru fiecare zona pe care o deservim.

Dupa aparitia acestui Ordin, am convocat o sedinta de lucru si am analizat  activitatile si cazurile specifice care nu se incadreaza in cerinta de 120 de minute. Am luat hotararea ca in acele zone sa angajam RSVTI-sti zonali, cu timp partial de lucru

Astfel ca in perioada urmatoare voi solicita prin publicarea pe blogul Specialist ISCIR, CV-uri unor RSVTI-sti, care vor sa colaboreze cu noi.

In afara actvitatii de RSVTI, acestia vor avea si sarcina de a monitoriza zona deservita pentru a imi semnala constructiile ce vor avea nevoie de macarale turn.

Dar, in cadrul acestei analize a clientilor, am ajuns la trei firme mari ce se ocupa de Pranglinchirierea automacaralelor. Este vorba de Dornseiff, Prangl si Neeb. Impreuna au un parc mare de automacarale, in special de capacitati mari (pana la peste 700 tone). Aceste macarale deservesc toata Romania, si in unele cazuri ajung si in tarile invecinate.

Cum vom asigura prezenta unui RSVTI in maxim 120 de minute de la solicitarea unui inspector ISCIR?

Raspunsul este: Nu putem.

Am inteles atunci ca acest comunicat trebuie interpretat in spiritul lui si nu in litera lui.

Incepand cu primul meu contact cu ISCIR-ul, in anul 2000, (eram destul de speriat atunci) si pana in prezent, am inteles ca modul de lucru si relatia ISCIR-ului cu domeniul pastorit, nu este cel al unui vataf cu biciul pe mosie, cum din pacate se comporta alte institutii ale statului. (Pot da aici exemplul Garzii Financiare, care mi-a dat o amenda de 50 milioane, la prima vizita in firma, pentru ca nu aveam trimis un fax cu persoana desemnata impotriva spalarii banilor. Asta desi i-am demonstrat ca nu am incasari in numerar, doar prin banca. Si care au pretins plata amenzii, pe loc, si in numerar!)

Scopul ISCIR, pana la urma este acelasi cu al nostru: sa desfasuram activitatea, cu instalatiile si echipamentele reglementate, fara a pune in pericol viata sau sanatatea oamenilor ce au, sau nu au tangenta cu aceste echipamente.

Personal, nu cred ca se poate aplica ad literam prevederea cu 120 de minute, asa ca o sa incerc sa o aplic la mine in firma, in spiritul ei.

Daca vor apare, ca in cazul legilor, Norme de aplicare, o sa vedem atunci cum vom proceda.

Pana atunci,

Salutari din Vancouver unde tocmai aterizam.

0 comentarii la „120 de minute!

 1. Buna ziua!
  Sa inteleg ca ordinul 225/2013, RSVTI-stul va efectua la instalatii de tonaj mai mare (de ex. stivuitoare pana la 20t, macarale 50t, etc) decat in prezent si CNCIR-ul va intra in somaj?
  Multumesc.

 2. Traim in Romania …..
  Raspunsul la intrebarea dvs ar trebui gasit in procedurile de lucru RSVTI.
  O alta intrebare interesanta, ar fi, de cate ori trebuie sa treaca RSVTI pe la ehipament??
  Banuiesc ca tot in Celebrele Proceduri gasim raspunsul ,nu?
  Multumesc

Lasă un răspuns